Gani Geci dhe Sami Lushtaku në emisionin Pressing ne t7 kanë folur edhe për Ibrahim Rugovën dhe Adem Jasharin.

ish-komandanti i UCK’së në Drenicë, Sami Lushtaku,ka treguar se si gjatë vitit 1991 ai ka shuar në Zvicër me Adem Jasharin dhe atje janë pritur nga Ibrahim Rugova

“Kemi shku në Zvicës me Adem Jasharin. Atje e kemi taku edhe Ibrahim Rugovën. Unë jo, por Ademi (Jashari) e ka taku Rugovën në vitin ‘91”, ka thënë Lushtaku

Ai tregon se kur kanë arritur në Zvicër, sipas Lushtakut, janë pritur nga qeveria në ekzil e Kosovës dhe vetë presidenti Rugova.

“Nuk e kemi ditë që atje e pret Rugova. Kur kemi shku në aeroport na ka pritur Imer Berisha. Atje na ka pritur edhe Ibrahim Rugova”, ka treguar Lushtaku.

Lushtaku gjithshtu ka folur edhe për raportet e Adem Jasharit me të tjerët, ku sipas tj ka pasur mospjatime me disa po e rëndësishmja është që nuk ka –pasur tradhëti në atë kohë.

“Edhe pse unë personalisht nuk kam qenë prezent kur u flitshin në opinion për këto gjëra, por e di që ka pasur mospajtime mes Adem Jasharit dhe Hashim Thaçit si dhe Rexhep Selmit, por ë rëndësiishme është që nuk ka pasur tradhti në atë kohë”, tha Lushtaku